Nieuwe server

Onlangs plaatsen we bij een dienstenbedrijf een nieuwe server, in vervanging van een Small Business Server 2008 die we zo’n 7 jaar geleden installeerden.
Hoe we dat deden lees je hieronder.

Hoe groot is het bedrijf ?

De klant heeft een 8-tal vaste werkposten, en enkele notebooks.  Wij specialisteren ons in installaties van 1 tot 20 werkposten.  Deze klant zit dus perfect binnen onze doelgroep.

Microsft Office 365 Business Premium

Mailserver

De oude server had een eigen Exchange server voor de mail.  Om de oude server te ontlasten hebben we de mail van de klant enkele jaren geleden al van de server overgezet naar Office 365.  Conversie van mail was dus niet meer nodig.

Eigen server of in de cloud

Enkele programma’s van de klant waren reeds overgezet naar een cloudomgeving, maar er bleef nog steeds een lokale server nodig voor het boekhoudingsprogramma.  Bovendien wordt het merendeel van het werk verricht op kantoor, waardoor een eigen server toch nog steeds te verkiezen is boven een cloudserver.

Hyper-V

Installatie van de server

We stelden voor om één server te installeren voor het volledige beheer van het lokale netwerk en een tweede server die als RDS-server dient voor het boekhoudprogramma.  De servers installeren we virtueel.  Daarnaast installeren we, eveneens virtueel, een dedicated firewall.  Zo hebben we één server met drie virtuele machines.

een nieuwe server

De server zelf, een Fujitsu RX2540M4, hebben we uitgerust met harddisks voor de Hyper-V omgeving en SSD’s voor de virtuele machines.

Externe toegang

De volledige serveromgeving is van buitenaf bereikbaar.  Zo kan de externe boekhouder gemakkelijk inloggen in het boekhoudprogramma.  Ook de medewerkers kunnen extern inloggen en hun eigen kantoorPC overnemen, of gewoon enkele documenten raadplegen.

Veiligheid

We spraken al van de firewall, die als virtuele machine werd geïnstalleerd.  Dat verhoogt de veiligheid van het lokale netwerk.
Alle data op de server wordt naar de cloud gebackuped, en er wordt ook een lokale backup gemaakt.  Op de server hebben we bestandsgeschiedenis geactiveerd.  Zo kunnen we supersnel een gewist of gewijzigd bestand herstellen, maar ook de volledige server naar een vorig punt terugplaatsen.  Bij brand of diefstal zijn alle gegevens veilig buitenshuis bewaard.
Met Server Monitoring zorgen we ervoor dat de server optimaal blijft functioneren.

Contacteer ons

Ben jij toe aan een nieuwe server, of overweeg je een server in de cloud?  Vul onderstaand contactformulier in, wij helpen je graag verder.