Notebook, professioneel of thuisgebruik?

Een Fujitsu professionele notebook enkel om dingen op Facebook te posten.  Of een Acer laptopje om de hele dag professioneel op te werken?  Misschien niet zo een slimme keuze.  Kies je best voor een professionele notebook of niet?  Lees het hier:

Ons gamma

Ons gamma notebooks is zeer uitgebreid.  We hebben het volledige Exellent-IT thuis gamma bestaande uit toestellen van Acer, Asus, HP en Lenovo.  Daarnaast hebben we ook de professionele notebooks van Fujitsu.  Maar wat is het verschil?

Het verschil

Op het eerste zicht lijken ze qua specificaties identiek.  Zowel in het Exellent-IT thuisgamma als bij de Fujitsu’s zijn er toestellen met i5-processor, SSD, High Definition scherm, enzovoort.  Het verschil zit dus duidelijk niet bij de ‘cijfertjes’.  Maar waar dan wel?

Notebooks voor thuisgebruik

Notebooks voor thuisgebruik worden samengesteld met de thuisgebruiker in gedachten.  Er worden zo hoog mogelijke specificaties voor de laagst mogelijke prijs aangeboden.  Daardoor is de thuisnotebook perfect geschikt om spelletjes te spelen, wat klein administratief werk te doen met Word, internet en mail.  Ook voor studenten is dit type notebook perfect geschikt, ook al omdat ze geen grote hap uit het budget nemen.

Thuiscomputers zijn echter niet geschikt om dagdagelijks van ’s morgens tot ’s avonds op te werken.  Ze kunnen dan te warm worden, na intensief tokkelen op het toetsenbord zijn de lettertjes niet meer leesbaar, ze zijn niet modulair en soms is het geheugen niet uitbreidbaar.

Professionele notebooks

Professionele notebooks hebben functies die in professionele omgevingen gebruikt worden.  Zo kunnen de meeste Fujitsu Lifebooks worden geconnecteerd met een dockingstation, zodat bij aankomst op het kantoor de notebook met één click connectie maakt met de externe schermen, het klavier en muis, het netwerk, de voeding, enzovoort.
Fujitsu Docking Station
De meeste Fujitsu notebooks zijn is staat om de gegevens op de harddisk of SSD te versleutelen.  Daardoor wordt het onmogelijk om de harddisk uit de computer te halen en alle gegevens af te lezen via een andere PC.  Dit is trouwens één van de vereisten om GDPR compliant te zijn.

Sommige modellen hebben een slot om een 4G/5G SIM-kaart te plaatsen zodat overal een internetverbinding kan gemaakt worden.  Ook een ingebouwde eID kaart lezer is mogelijk.  Beveiliging via fingerprint of Palm Vein is mogelijk.  Het besturingssyteem is Windows 10 Pro, waardoor connectie kan gemaakt worden met bedrijfsdomeinen.

Bij veel modellen van Fujitsu Lifebooks is het scherm en het chassis extra verstevigd, waardoor de notebooks beter tegen een stootje kunnen.

Een professionele notebook is een dagelijks werkinstrument dat niet gemist kan worden.  Daarom is de garantie van de Fujitsu Lifebooks uitbreidbaar tot 5 jaar, herstellingen worden ten laatste de volgende werkdag bij u ter plaatse uitgevoerd.

De prijslijst van de professionele notebooks kunt U hier downloaden.

Hieronder een korte video van de Lifebook E en de nieuwe Lifebook U serie.  Kom deze ook bekijken in onze showroom in Oostende.