Skynet mailadressen gehacked

Er lijkt een grote scam bezig te zijn met skynet.be mailadressen.
Correspondenten van de getroffenen krijgen eerst een korte mail met volgende tekst:

  • Dag:
  • Mag ik u een e_mailen sturen?
  • Groet:
  • ‘Voornaam van het slachtoffer’

Het vreemde is dat die mail niet van uit het skynet.be adres wordt verstuurd maar wel van uit een telenet-adres met de voornaam en naam van het slachtoffer.

Als er gereageerd wordt op de eerste mail krijgt de correspondent een tweede mail (eveneens van uit het telenet mailadres), die er ongeveer zo uitziet:

  • Wat een opluchting om met u te kunnen praten via e-mail, want mijn telefoon is nu buiten werking. Aan de andere kant ben ik enkele dagen onderweg geweest voor tests en onderzoeken omdat ik ontdekt heb dat ik virale hepatitis B heb. Ik had besloten het aan niemand te vertellen, omdat het niet door iedereen wordt begrepen. Dus ik wendde me tot u in de hoop dat u mijn situatie zou begrijpen.Ik vertrouw je en ik wil dat je dit slechte nieuws voor jezelf houdt, het is echt belangrijk voor mij. Ik heb je nodig om me te helpen, is er een perskiosken of benzinestation binnen je bereik.

Bij nazicht van de mailbox van skynet.be zien we dat er een regel is ingesteld die alle ontvangen mails doorstuurt naar een gmail.com adres.

Het valt op dat de slachtoffers meestal hetzelfde wachtwoord hebben voor hun mailadres als voor hun proximus account.

Bent u slachtoffer?  Ga zo snel mogelijk naar de skynet webmail en verander uw paswoord, verwijder de doorsturing en controleer eventuele ingestelde regels.

Omdat voorkomen beter is dan genezen raad ik aan om je skynet mail paswoord zo snel mogelijk te veranderen.

Hulp nodig ?  bel ons.