Waarom multifunctionele printers onmisbaar zijn

Multifunctionele printers zijn nog steeds van onschatbare waarde, zowel voor kleine bedrijven als thuiswerkkantoren. Laten we eens kijken naar waarom ze zo belangrijk zijn en welke trends er spelen in de wereld van all-in-one printers.

Waarom zijn multifunctionele printers onmisbaar?

Efficiëntie: Waarom zou je drie of vier verschillende kantoormachines kopen als je alle taken kunt bundelen in één efficiënt apparaat? Een all-in-one printer kan faxen, scannen, kopiëren en natuurlijk printen. Dit maakt ze ideaal voor zowel professioneel gebruik in uw onderneming of thuis.

Leesbaarheid op papier: Hoewel onze samenleving steeds digitaler wordt, zijn er nog steeds mensen die liever op papier lezen omdat ze de informatie dan beter begrijpen en onthouden. Een printer blijft dus onmisbaar, vooral als deze meerdere functies combineert.

Soorten multifunctionele printers:

  • Laserprinters:

Deze printers kunnen grote printopdrachten met veel pagina’s snel verwerken. Bij een laserprinter wordt het printpapier door rollen geleid en verwarmd, dan wordt een poeder /toner via een laser op een magnetische drum gezet. Hierdoor wordt de afdruk door verwarming op het papier gezet. Laserprinters zijn geschikt voor intensief gebruik in professionele omgevingen, zoals een kleine of middelgrote onderneming.

Hoewel ze duurder zijn in aanschaf, zijn ze goedkoper in gebruik dan inkjetprinters.

Er zijn ook ledprinters die vergelijkbaar zijn met laserprinters, maar met ledlampjes in plaats van een laser. Deze zijn zuiniger en vaak ook sneller, maar er zijn echter nog weinig fabrikanten die ledprinters aanbieden.

  • Inkjetprinters:

Deze printers gebruiken inktcartridges in vier kleuren (cyaan, magenta, geel en zwart). Een spuitknop in de printer print alle lijntjes van links naar rechts wanneer het papier door de rollen heen wordt getrokken, wat zorgt voor een scherpe en heldere beeld- en kleurweergave.

Inktjets werken een stuk trager, maar zijn compacter, eleganter en stiller. Hierdoor ze zijn geschikt voor kleinschalige kantoren en thuisgebruik. Afhankelijk van de hoeveelheid prints kunnen de inktcartridges soms jaren meegaan!

Duurzaamheid:

Fabrikanten nemen verschillende maatregelen om hun apparaten groener te maken. Ze verminderen het energieverbruik en vergroten de capaciteit van inktcartridges en toners. Dit resulteert in minder afval, lagere transportkosten en goedkopere kosten per pagina. Daarnaast zetten fabrikanten recyclageprogramma’s op voor inkt- en tonerproducten. Ook gebruiken ze steeds meer gerecycled plastic voor de apparaten zelf.

Dit zijn positieve stappen richting een milieuvriendelijkere toekomst! 🌿

Gebruiksgemak:

De meeste printers zijn tegenwoordig uitgerust met wifi en bluetooth. Zo kan u draadloos afdrukken vanaf verschillende computers, laptops, tablets en smartphones.

Er zijn ook veel vernieuwingen op vlak van gebruiksgemak, zoals de automatische documentinvoer (ADF). Hiermee kan de gebruiker in 1 keer meerdere pagina’s scannen, kopiëren of faxen.

Een andere manier is door abonnementsformules aan te bieden voor verschillende printmodellen. Voor een vast maandbedrag worden de verbruiksartikelen (toners of cartridges) aan huis of op kantoor geleverd wanneer de huidige (bijna) op zijn.

Ten slotte vermelden we nog de inkttankprinters, die enkele fabrikanten in hun gamma hebben opgenomen. Deze printers werken met inktreservoirs per kleur die de gebruiker manueel kan bijvullen met een apart verkrijgbare inktfles, die jaren kan meegaan. De inkttankprinter is wel iets duurder, maar een voordeel is dat er geen cartridges moeten bijgekocht worden.

Kortom, multifunctionele printers zijn nog steeds een onmisbaar hulpmiddel voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden. Tijd om de beste oplossing aan te bieden aan uw klant of in uw werkomgeving!

Beschikbaar in onze webshop:

Zoeken | Calipage Vanhinsberg Oostende