Handige functies in Windows 10

Windows 10 is een besturingssysteem die nooit af zal zijn, er komen steeds nieuwe functies en verbeteringen bij.

In deze blog belichten we regelmatig een nuttige functie, of iets waar we dikwijls vragen over krijgen.

Kom regelmatig terug naar deze blog en volg onze facebookpagina https://facebook.com/vanhinsberg/.  Daar berichten wij over toevoegingen aan deze pagina.

 

Sticky Notes of in het Nederlands Plaknotities

Sticky Notes

Op kantoor gebruik je zeker de gekende Post-IT plakbriefjes. Handig die gele briefjes, je kunt ze overal plakken, ook op je computerscherm.

Een volledig digitale versie van de plakbriefjes zit ingebakken in Windows 10. Daar heet dat Plaknotities of Sticky Notes.

De nieuwe versie 3.0 van Sticky Notes heeft nu een lijstweergave van alle kleefbriefjes. Je kunt in die lijst zoeken.

Binnenkort zal dit programma zich nestelen in OneNote, zodat je plakbriefjes automatisch gesynchroniseerd worden met de smartphone. In OneNote zal Sticky Notes een eigen tabblad krijgen.

Nog nooit met de plaknotities gewerkt? Je start het programma door op de Windows toets te klikken en Sticky te typen. De eerste keer zal het programma vragen om je Microsoft-account of je Office 365 Business account gegevens in te geven.

Veel plakplezier

 

Kopiëren en Plakken via het klembord

Je kent de sneltoetsen CTRL+C (kopiëren) en CTRL+V (plakken) ?

Vanaf nu kan je voor het plakken een nieuwe toetsencombinatie gebruiken, namelijk WIN+V (de windowstoets ingedrukt houden en op de V drukken).  Je krijgt dan in het venster ‘klembord’ alle gekopiëerde items te zien, en je kunt kiezen welk item je wilt plakken.

 

We hebben een gelijkaardige blog over Office 365 Business.  Kijk hier :  https://vanhinsberg.be/handige-functies-in-office-365-business/