Tonercartridges 50% goedkoper !!!

Een veel voorkomende klacht bij veel computergebruikers is de soms hoge prijs van inkt of toner voor hun printer.

Op zoek naar een goedkoper alternatief ?

Daardoor gaan gebruikers op zoek naar goedkopere alternatieven en komen dan vaak terecht bij (buitenlandse) webshops die toner aanbieden aan zeer lage prijzen.

Wij hebben daar zeer slechte ervaringen mee. Wekelijks krijgen we printers binnen die een zeer slechte afdrukkwaliteit bieden, die volledig vervuild zijn door lekkende tonercartridges of waarbij de drums en fixing units beschadigd zijn door gebruik van slechte toners. De besparing die gedaan werd door de goedkopere toners wordt dan volledig tenietgedaan door de herstellingskosten en het tijdverlies.

OKI heeft dit probleem onderzocht, en ze hebben daar een interessant filmpje over gemaakt.

Heb je geen tijd om het volledige filmpje te bekijken, kijk dan vanaf 3’15” naar de resultaten.

Kort samengevat

OKI had een set originele toners en drie verschillende sets compatible toners aangekocht. Daarmee maakten ze kleuren- en zwart-wit prints.

  • Met de originele toners werden probleemloos 3828 prints gemaakt vooraleer er een melding ‘toner vervangen kwam’.
  • Met de eerste set compatibele toners was van in het begin een probleem. De magenta toner was al een beetje uitgelopen in de verpakking. De test moest vroegtijdig afgebroken worden omdat de toners teveel uitliepen in de printer, waardoor een slechte afdrukkwaliteit werd verkregen, en de printer beschadigd kon geraken. Na de test moest de printer volledig gereinigd worden door een technieker.
  • Met de tweede set compatibele toners was de afdrukkwaliteit slecht. Na onderzoek bleek dat de cyan-toner niet volledig was opengegaan. Ook hier moest de test vroegtijdig afgebroken worden.
  • Set 3 tenslotte had van in het begin een groot probleem. Tijdens het printen maakte de printer een ratelend geluid. De test werd gestopt omdat de drums beschadigd waren. De drums moesten vervangen worden, ook al hadden ze nog maar 30% van hun levensduur bereikt.

Conclusie

Ja, je kunt goedkopere alternatieven vinden voor originele toners.  Dit kan verleidelijk zijn, maar ook hier geld ‘goedkoop is vaak duurkoop’.

Wil je besparen op je printkosten, ga dan eerder voor de verschillende formules die wij aanbieden,  onderhoudscontract of tonerabonnement.  Je print goedkoper maar blijft verzekerd van een perfecte afdrukkwaliteit en een lange levensduur van je printer.

Onze printers

Meer informatie over ons assortiment printers vind je hieronder

Brother Kyocera OKI