Windows 10 April Update

Nieuwe functies in Windows 10

Eerder las je hier al dat er wat problemen zijn na de installatie van de Windows 10 April Update, ook gekend onder versie 1803 of Redstone 4.
Maar eens de update gelukt is, heb je een hele resem nieuwe en verbeterde functies. Wij overlopen enkele van de meest in het oog springende.

Tijdlijn

De tijdlijn laat je toe om terug te gaan in de tijd en te zien wat je gisteren, vorige week of een paar weken geleden hebt gedaan.
Klik op het icoontje (in de taakbalk) en verschuif de tijdlijn die rechts op je scherm verschijnt.

Concentratiehulp

Vind je het ook vervelend dat je steeds gestoord wordt door een melding van een nieuwe mail of een andere mededeling als je geconcentreerd wilt doorwerken, of tijdens een presentatie? ? Dan kan de concentratiehulp van pas komen. Stel in welke meldingen je wilt ontvangen, maak automatische regels aan zodat je bijvoorbeeld elke namiddag tussen 14h en 15h geen meldingen krijgt van binnenkomende mails, enz.

Documenten delen

Met de functie ‘Delen in de directe omgeving’ kan je documenten en foto’s delen met anderen via Bluetooth of het wifinetwerk.

Veiligheid

Naast nieuwe functies is Windows 10 ook weer een beetje veiliger geworden. Windows Defender heeft terug wat meer mogelijkheden gekregen, en nu kunnen ook gebruikers van Windows 10 Home overschakelen naar de S-mode voor meer veiligheid.

Voordat je update

Heb je Windows 10 nog niet geupdate? Maak dan zeker en vast eerst een volledige systeembackup. Update ook alle software zoals je virusscanner, Acrobat Reader, Java, enzovoort.

Veel plezier met de nieuwe Windows 10.