Online vergaderen

Corona heeft onze manier van handelen en vergaderen compleet op z’n kop gezet.  Waar we vroeger vrolijk in de auto stapten en vele kilometers reden om zaken te bespreken, gaan we nu een Teams meeting houden.

Het is belangrijk om je daar comfortabel bij te voelen, een goede geluids- en beeldkwaliteit helpt je daarbij.

Zorg in elk geval voor een stabiele internetverbinding, niets zo vervelend als wegvallende stemmen of het ‘glazen bokaal’-geluid. 

Gebruik een webcam met voldoende hoge resolutie.  De meeste webcams hebben een ingebouwde microfoon, maar aangezien de webcam iets verder van je verwijderd is, valt de geluidskwaliteit daarvan vaak tegen.

Gebruik in dat geval een afzonderlijke microfoon, een koptelefoon met microfoon of een goede set luidsprekers en een losse microfoon.

Vergaderen doen wij het liefst niet op onze vaste werkplek.  Dat zorgt voor te veel afleiding.  Wij kiezen een rustig plekje in een comfortabele stoel.  Als hardware gebruiken we een afzonderlijke Surface tablet.  De Surface Go is daar zeer goed voor geschikt.  En zijn er meer deelnemers, dan schakelen we een afzonderlijke monitor aan.

Wil je meer informatie over Teams ? Lees dan onze Teams blog.